Ahad, 14 Disember 2008

YAHUDI MENGKHIANATI MASJID AL AQSA


Kejatuhan Daulah Islam Uthmaniah pada tahun 1924 telah meberi kesan yang mendalam kepada bumi Palestin. Mulai dari saat itu, penghijrahan besar besaran kaum Yahudi dari Eropah ke bumi Palestin telah dilakukan atas peranan dan restu dari British, Russia dan Perancis.

Tanggal 15 Mei 1948, satu tarikh malapetaka bagi penduduk Palestin apabila  sebuah bangsa yang dilaknat Allah telah mengisytiharkan penubuhan sebuah negara. haram Yahudi di bumi Palestin..


Tindakan biadap mereka ini telah mendapat tentangan daripada negara negara Arab sehingga mencetuskan Perang Arab Israil pada tahun 1967. Atas bantuan dari Amerika dan British, kemenangan telah memihak kepada  rejim Yahudi.

Dengan kemenangan ini, mereka semakin agresif dan ganas. Hak rakyat Palestin sebagai penduduk pribumi dinafikan. Masjid dan rumah rumah mereka dirobohkan dengan sewenang wenangnya. Nyawa dan darah rakyat Palestin bagi mereka tidak bernilai sama sekali dan umat umat selain Yahudi ( termasuklah rakyat Palestin ) diibaratkan seperti GOYYIM @ Anjing.

Malah sewaktu pihak berkuasa tempatan Palestin (PA) berusaha untuk membawa jasad Arafat pulang ke Baitul Maqdis dari Peranchis selepas 11 November 2004 untuk disemadikan di sana, Menteri keadilan (undang-undang) Israel menjawab: “Baitul Maqdis adalah tanah untuk raja-raja Yahudi bukannya untuk pengganas Arab seperti Arafat” 

Begitu juga dengan Masjid Aqsa-  tidak terlepas daripada tindakan biadab dan  ganas mereka yang Masjid Aqsa  pada suatu ketia dahulu pernah menjadi medan nabi nabi mereka menyebarkan risalah agama tauhid., kini dikhianati, kesuciannya dinodai  dengan pelbagai amalan maksiat dan syirik kepada Allah. antaranya;

1.   Mengisytiharkan tembok Buraq milik mereka
Tembok Buraq terletak di sebelah barat Masjid Al Aqsa merupakan kawasan yang penting dalam islam dan ianya adalah sebagian daripada Haram As Syarif. Di sinilah Rasulullah telah mengikat Buraq ( tunggakan yang membawa Baginda ke Masjid Al Aqsa ) sewaktu peristiwa Isra' dan Mi'raj.

Kini Tembok  telah ditukar namakepada  "Tembok Meratap" Menurut kepercayaan Orang Yahudi, Tembok Meratap ini adalah tempat bagi Orang Yahudi meratapi kehilangan Haikal yang pernah dibina oleh nabi Sulaiman satu ketika dulu.
Selain daripada dijadikan tempat mengerjakan "ibadah haji" bagi  penganut agama Yahudi seluruh dunia, Tembok Meratap ini merupakan tempat melakukan upacara keagamaan dan mengangkat sumpah bagi bagi mereka yang akan menjawat jawatan tertinngi dalam angkatan tentera Yahudi..

2.   Membakar Masjid Al Aqsa.
Tragedi hitam ini berlaku pada  21hb Ogos 1969 dimana  seorang Yahudi dari Austria yang bernama Dr Dennish Micheal Rohan  telah bertindak membakar Masjidil Aqsa.Antara tempat yang mengalami kerosakan ialah mimbar masjid yang telah dibina oleh Nuuddin al Znki  dan pernah digunakan oleh Salahuddin AlAyubi di zaman pemerintahannya.Sehari suntuk umat islambertungkus lumus memadamkan api dan menyelamatkan kesan kesan sejarah yang terdapat di masjid tersebut.Ekoran dari insiden ini, Pertubuhan Persidangan Islam Sedunia ( OIC ) telah ditubuhkan dan tarikh 21hb. Ogos dipilih sebagai " Hari Memperingati Masjid Al Aqsa "
.

Bagi penjenayah yang melakukan "jarimah" ini Beliau telah dibebaskan oleh Mahkamah Rejim Zionis atas alasan "tidak siuman " walaupun dari segi profesionnya beliau merupakan seorang doktor perubatan.

3.   Penggalian Terowong Rahsia bawah Masjid Al Aqsa 
Penggalian Terowong rasia dengan niat jahat ingin merobohkan Masjid Al Aqsa dalam usaha membina Haikal Beit HaMikdash ( Kuil Nabi Sulaiman  atau Solomon Temole )..


Selain daripada itu  banyak lagi cubaan cubaan yang menjurus kepada memusnahkan Masjid ketiga suci dan kiblat pertama umat Islam. 

Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

NASYID (UMMI, MOTHER & MU'ALLIM)


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com

KENANGAN MANIS DI JORDAN